Kabatas High School, Since 1908
[email protected]

Kabataş East Asia & World Project for a better and more peaceful world

Slovakian Ambassador to Turkey & Consul-General in Istanbul pay a visit to our school

Commemorative Concert held in memory of all martrys of Turkish nation

Commemorative event for the fallen soldiers of Poland & Turkey in World War I & World War II

President of the Republic of Turkey receives the students & teachers of Deak Ferenc and Kabatas High Schools

Commemorative event in Canada for the fallen soldiers of Canada & Turkey in World War I

Commemorative Concert to be held for the fallen soldiers & people of Turkish nation between 1912 - 1923

Commemorative event for the fallen soldiers of Hungary & Turkey in World War I

Commemoration event with the participation of Consul General of Czechia in Istanbul

Commemoration event for the fallen soldiers of Czechoslovakia & Turkey in World War I

Commemoration ceremony for the fallen soldiers of Canada & Turkey at the Battle of Gallipoli

UN Resident Coordinator in Turkey conducts a seminar regarding the efforts UN for world peace

Consul General of Japan in Istanbul delivers a speech at our school

Ireland Promotion Day, with the participation of Irish Ambassador to Turkey

Perry Trimper, Speaker of the House of Assembly of Newfoundland & Labrador, visits our school

Australian Ambassador to Turkey says 'Wonderful to talk to the talented students of the school'

Exchange Students from Universities and our students meet for a better and more peaceful world

Consul General of Canada in Istanbul at Kabatas High School

Mayor of Shimonoseki & Consul General of Japan in Istanbul at Kabatas High School

“Japan Promotion Day”, with the cooperation of the Consulate General of Japan in Istanbul

Undersecretary of the Embassy of the Republic of Korea conducts a seminar to our students

University Placement Results of Kabatas High School 2016 Graduates & Notable Alumni

East Asia Summit & Kabatas Model United Nations in 2016

Korea

Japan

China

Milli Mücadelemizin 100.Yılında Tüm Şehitlerimiz hatırasına Anma Konseri düzenledik
 
Milli-Mucadelemizin-100Yilinda-Tum-Sehitlerimiz-hatirasina-Anma-Konseri-duzenledik

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Milli Mücadele'yi başlatmasının 100. yılı dolayısıyla Kabataş Erkek Lisesi, Vefa Lisesi ve İstanbul Erkek Lisesi Osmanlı ve Cumhuriyet döneminde (1912 - 1923) yaşanan savaşlarda şehit düşen kahramanlarımız hatırasına 17 Mayıs 2019 da Anma Konseri düzenledi.

Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda 17 Mayıs'ta gerçekleştirilen anma konserinde, 3 lisenin öğrencilerinden oluşan koro, Osmanlı ve Cumhuriyet döneminde vatanın selameti için cepheye gönüllü giderek, şehit düşen öğrenci ve öğretmenler ile tüm şehitlerimizin kahramanlıklarını, fedakarlıklarını ve vatanperverliklerini türkülerle dile getirdi.

Türkiye'deki liselerden gönüllü olarak Balkan, Çanakkale ve 1.Dünya Savaşı'nda çeşitli cephelerde savaşan ve Kurtuluş Savaşı'na katılıp şehit ve gazi olan öğretmen ve öğrenciler anısına çekilen "Daha bir çiçekken" isimli 7 dakikalık İngilizce alt yazılı kısa filmin gösterildiği konserde, "Annem Beni Yetiştirdi", "Hey Onbeşli", "Eledim Eledim", "Mağusa Limanı", "Şu Kışlanın Kapısına", "Ah Bir Ataş Ver" ve "Çanakkale" türküleri ile Michael Jackson'ın "Heal The World" şarkısı seslendirildi.

Osmanlı ve Cumhuriyet döneminde (1912 – 1923) öğrencilerini ve öğretmenlerini şehit veren liselerden resim, fotoğraf ve tarihi belgelerde konserde sergilendi.

Konserde seslendirilen 7 türküye ve "Heal The World" şarkısına çekilen video klipler, 24 Şubat 2019 itibarıyla tamamlanıp, tanıtım ve duyarlılık oluşturulması adına tüm Türkiye'de yayınlanmıştı. Konserden sonra 7 türkülük bir müzik CD'si hazırlanıp buradan elde edilen gelirin Türkiye genelinde şehit veren tüm liselerde okuyan öğrencilere, "Öğrenci ve Öğretmen Şehitleri Bursu" adı altında dağıtılması 3 lise tarafından daha önceden kararlaştırılmıştı. 

ATATÜRK’ÜN İSTİKLAL MÜCADELEMİZİ BAŞLATTIĞI 19 MAYIS 1919 TARİHİNİN 100.YILINDA YENİ ZELANDA ve AVUSTRALYA’DA ANMA KONSERLERİ PROJEMİZ

Anma Konserimizin hedefleri arasında Dünya barışına katkı sunmak, Türkiyemizin tanıtımına en güzel bir şekilde destek verip Milletler arasında “Dostluk ve Gönül Köprüsü” kurmak da bulunmaktadır. Bu noktadan hareketle Anafartalar Kahramanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün İstiklal Mücadelemizi başlattığı 19 Mayıs 1919 tarihinin 100.yılında 24 Ekim 2019 Yeni Zelanda´da ve 29 Ekim 2019 tarihinde Avustralya’da bir Anma Konserleri gerçekleştirmek istiyoruz. Gönüllü olarak cepheye giden lise öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin birçoğu Avustralyalı ve Yeni Zelandalı askerler ile Çanakkale Cephesi’nde 1915 yılında karşılaşmıştır. 18 Mayıs’ı 19 Mayıs’a bağlayan gece saat 03.30 da başlayan taarruzda öğrencilerimiz “ANNEM BENİ YETİŞTİRDİ” marşını Vatan aşkıyla söyleyip Anzak siperlerine doğru harekete geçmişti  İşte bu gece en çok öğrenci şehidimizi verdiğimiz gecedir.

Bu taarruz neticesinde de hayatını kaybeden Anzaklar ve Türk askerlerini ebedi istirahatgahlarına uğurlamak ve yaralıları siperler arasından almak  için 24 Mayıs 1915 tarihinde sabah 07:30 dan saat 16:30 a kadar 9 saatlik geçici bir ateşkes ilan edilmiştir. Bu vesileyle Anzaklar ile Türk askerleri insani olarak iletişime geçmiş ve dostluğun ilk temelleri atılmıştır. Avustralya’nın millet olmasında Çanakkale Muharebeleri çok önemli yer tutmaktadır. Gelibolu kara harekatının başladığı 25 Nisan gününda Avustralya’da çok büyük Anma Törenleri düzenlenmektedir ve bu gün resmi tatildir.

Avustralyalılar yaklaşık 15000 km, Yeni Zelandalılar yaklaşık 17000 kmöteden Gelibolu’da hayatını kaybeden atalarını anmak için her sene 25 Nisan´da Gelibolu´ya binlerce kişi olarak gelmektedir. Çanakkale’de de çok güzel bir şekilde karşılanmaktadırlar. GÖNÜLLÜ olarak 1.DÜNYA SAVAŞI’NDA ve KURTULUŞ SAVAŞI’NDA cepheye giden lise öğrencilerimiz özellikle Anzaklarla olan çarpışmalarda şehit düştüğü için Anma Konserlerini iki ülke de gerçekleştirme niyetindeyiz. Avustralya ve Yeni Zelanda için önemli olan ve projenin içeriğine uygun İngilizce şarkılara da programda yer verilecektir.

YENİ ZELANDA (24 EKİM 2019) ve AVUSTRALYA (29 EKİM 2019) DA ANMA KONSERLERİ PROGRAMI

KISA FİLM: Türkiye’deki liselerden gönüllü olarak Balkan, Çanakkale ve 1.Dünya Savaşı’nda çeşitli cepheler ve Kurtuluş Savaşı’na katılıp şehit ve gazi olan öğretmen ve öğrencilerimiz hatırasına çekilen “Daha bir çiçekken” kısa filmi İngilizce altyazılı olarak izletilecek. (7 dakika)

- Annem beni yetiştirdi, Şu kışlanın kapısına, Ah bir ataş ver ve Çanakkale Türküsü eserleri  Çanakkale Cephesi ve 1.Dünya Savaşı’nın diğer cepheleri ile Milli Mücadele döneminde şehit düşen öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve tüm şehitlerimiz hatırasına seslendirilecek.

- Michael Jackson’ın “Heal the world ve ‘You are not alone’ şarkıları Avustralya, Yeni Zelanda ve Türkiye’nin Çanakkale Cephesi ve 1.Dünya Savaşı’nın diğer cephelerinde hayatını kaybeden askerleri hatırasına söylenecek.

- Bir Başkadır Benim Memleketim şarkısı daha iyi ve barışçıl bir Dünya için seslendirilecek

 - Band played Waltzing Matilda ( Çanakkale Türküsü bizim için ne kadar anlamlı ise bu şarkı da Avustralyalılar için o kadar anlamlıdır. Çanakkale Cephesi’nde yer alan askerler hatırasına yazılmıştır ve şarkıyı dinleyen hemen hemen her Avustralyalı çok duygulanmaktadır), I was only 19 ve NZ Soldier Song şarkıları Avustralya ve Yeni Zelanda’nın Çanakkale Cephesi ve 1.Dünya Savaşı’nın diğer cephelerinde hayatını kaybeden askerleri hatırasına söylenecek.

GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN ANZAKLAR HATIRASINA SÖZÜ

Atatürk, 1934 yılında, Anzak askerleri için şu sözleri söylemiştir; "Bu memleketin toprakları üzerinde kanlarını döken kahramanlar. Burada bir dost vatanın toprağındasınız. Huzur ve sükun içinde uyuyunuz. Sizler, Mehmetçiklerle yan yana, koyun koyunasınız. Uzak diyarlardan evlatlarını harbe gönderen analar. Gözyaşlarınızı dindiriniz. Evlatlarınız bizim bağrımızdadır. Huzur içindedirler ve huzur içinde rahat uyuyacaklardır. Onlar, bu toprakta canlarını verdikten sonra, artık bizim evlatlarımız olmuşlardır"

Bu sözler, 25 Nisan 1985 yılında Türkiye Cumhuriyeti Devletimiz tarafından İngilizce yazılı olarak Anzak koyuna kitabe şeklinde konulmuştur.

Avustralya, Yeni Zelanda ve Kanada'nın Devlet Başkanları, Başbakanları ve Meclis Başkanları’na da 17 Mayıs Cemal Reşit Rey Konser Salonu’ndaki Anma Konseri ile ilgili “Davet Mektupları” gönderilmiş olup konuyla ilgili geri dönüşler yapılmıştır;

1. Yeni Zelanda Başbakanı Sayın Jacinda Ardern’in Özel Sekreteri Simone Gordon tarafından gönderilen emailde davetimiz için Sayın Başbakanın teşekkür ettiği, programları nedeniyle Anma Konserimize katılamayacağı ve etkinlik için iyi dilekleri belirtilmiştir.

2. Yeni Zelanda Genel Valisi (Devlet Başkanı) Sayın Patsy Reddy, çeşitli günler ve yerlerdeki Anma Etkinliklerimize davet için teşekkür ettiğini, programları nedeniyle Anma Konserimize katılamayacağını ve başarılı bir etkinlik için en iyi dileklerini Government House yetkilisi Tracy Brant aracılığıyla bize ulaştırmıştır.

3. Kanada Federal Meclis Başkanı Sayın Geoff Regan’da bizzat imzaladığı bir mektubu tarafımıza göndermiştir. Kanadalı Meclis Başkanı  davetimiz için teşekkür ettiğini, programları nedeniyle Anma Konserimize katılamayacağını ve başarılı bir etkinlik için iyi dileklerini mektupta yazmıştır. Kabataş Erkek Lisesi olarak 2 – 10 Nisan 2019 tarihleri arasında Çanakkale Cephesi ve 1.Dünya Savaşı’nın diğer cephelerinde hayatını kaybeden Kanadalı ve Türk askerler hatırasına Anma Programı ve çeşitli etkinlikler düzenlemek üzere Kanada’ya gitmiştik. 4 Nisan 2019 tarihinde de Newfoundland&Labrador Eyaleti St.John’s da bulunan kardeş okulumuz Gonzaga Lisesi’nde Anma Programı sunmuştuk. Sayın Geoff Regan’a da 1.Dünya Savaşı’nda hayatını kaybeden Kanadalı ve Türk askerler hatırasına yaptığımız Ağaç Bağışı belgesini çerçeveli bir şekilde ve okulumuzun kaşkolunu iletmiştik. Kanadalı Meclis Başkanı mektubunun son cümlesinde bize bu hususla ilgili teşekkürlerini de belirtip nazik jestimizi çok takdir ettiğini ifade etmiştir.

4. Avustralya Genel Valisi (Devlet Başkanı) Sayın Peter Gosgrove’da yardımcısı Tim Graigner aracılığıyla bize ilettiği mektupta davet için teşekkür ettiğini, programları nedeniyle Anma Konserimize katılamayacağını ve başarılı bir etkinlik için en iyi dileklerini iletmiştir.

CUMHURBAŞKANIMIZ SAYIN RECEP TAYYİP ERDOĞAN, TBMM BAŞKANIMIZ SAYIN MUSTAFA ŞENTOP’UN TELGRAFLARI, EMNİYET GENEL MÜDÜRÜMÜZ SAYIN CELAL UZUNKAYA’NIN MEKTUBU ve MİLLİ SAVUNMA BAKANIMIZ SAYIN HULUSİ AKAR’IN DESTEĞİ

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanımız Sayın Mustafa Şentop, Bakanlar Kurulu’nun üyeleri ve diğer Devlet Erkanı’nı da Anma Konserimize davet etmiştik. Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın TBMM Başkanımız ve Emniyet Genel Müdürümüzün çok büyük bir nezaket gösterip Anma Konserimize gönderdikleri telgraflar ve mektup etkinliğimizin başında program sunucumuz Keramettin Topkara tarafından okunmuştur. Milli Savunma Bakanımız Sayın Hulusi Akar’dan liseli öğrenci şehitlerimiz ile ilgili bilgi, belge ve varsa video görüntülerin tarafımıza gönderilmesini talep etmiştik. Sayın Milli Savunma Bakanımız konuyla bizzat ilgilenmiş ve talimatıyla çeşitli bilgi ve belgelerin 2 CD halinde bize ulaştırılmasını temin etmiştir.Ayrıca Özel Kalem Müdürlüğü’ne talimat verip Anma Konserimize programları nedeniyle gelemeyeceğini tarafımıza telefonla bildirilmesini sağlamıştır.

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, 19 Mayıs 1919 tarihinde Atatürk’ün Samsun’a çıkması ve Milli Mücadeleyi başlatmasının 100.yılı vesilesiyle ‘100. Yıl Kutlamaları’ konulu Genelge´yi 21 Şubat 2019 tarihi itibariyle imzalamıştır.

Düzenlenecek etkinliklerin Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın koordinasyonunda yürütüleceği belirtilen genelgede bu kapsamda gerçekleştirilecek proje ve etkinliklere ait giderler ilgili bakanlıklarca karşılanacak ifadesi bulunmaktadır. Kutlamalar kapsamında yıl boyunca tertiplenecek etkinliklerin en iyi şekilde gerçekleştirilebilmesi için ihtiyaç duyulacak her türlü destek, yardım ve kolaylık tüm kamu kurum ve kuruluşlarınca geciktirilmeksizin öncelikli olarak yerine getirilmesi hususu da Genelge de vurgulanmıştır.

Temenni ederiz ki, Cumhurbaşkanlığı makamının 100.Yıl Kutlamaları Genelgesi çerçevesinde Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Avustralya ve Yeni Zelanda ile ilgili Projemize destek sunabilir.

Osmanlı ve Cumhuriyet döneminde (1912 - 1923 ) şehit düşen öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve tüm şehitlerimiz hatırasına Anma Programımıza desteklerinden dolayı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, TBMM Başkanımız Sayın Mustafa Şentop’a, Milli Savunma Bakanımız Sayın Hulusi Akar’a, Emniyet Genel Müdürümüz Sayın Celal Uzunkaya’ya çok teşekkür ederiz.

Ayrıca Anma Programımıza katılımlarından dolayı Kanada İstanbul Başkonsolosu Sayın Ulric Shannon, Ukrayna İstanbul Konsolosu Sayın Kateryna Pasynchuk, Japonya İstanbul Başkonsolosluğu Kültür Ataşesi Takumi Suemitsu, Dışişleri Bakanlığı İstanbul Temsilciliği Şube Müdürü Sayın Özkan Durmaz, İstanbul Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Sayın Menderes Kaya, Beşiktaş İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Nesrin Kakırman, Kabataş Erkek, İstanbul Erkek ve Vefa Liselerinin Vakıf, Dernek ve Okul Aile Birliği Başkanları ve üyelerine, WCEP Türkiye Genel Müdürü Sayın Volkan Cerrahoğlu ile 3 lisenin kıymetli öğrencilerine çok teşekkür ederiz.

Bu vesileyle, 19 Mayıs 1919 tarihinde İstiklal Mücadelemizi başlatan Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere bu toprakları bize vatan kılmak için mücadele eden tüm gazilerimizi ve şehitlerimizi rahmet ve şükranla yâd ediyoruz...

Bu vatan ve millet sizlere minnettardır...

NOT: SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZIN TELGRAFINDA VEFA LİSESİ 3 LİSE ARASINDA EN ESKİ KURULAN LİSE OLDUĞUNDAN VEFA LİSESİ MÜDÜRÜ’NÜN İSMİNE YER VERİLMİŞ OLUP TELGRAF 3 LİSEYİ DE KAPSAMAKTADIR. EKTEKİ VİDEOLAR ANMA KONSERİ PROGRAM AKIŞINA GÖRE EKLENMİŞTİR.

Content Photos